2 morötter 1 gul lök 600 g falukorv 1 msk smör 2.5 dl grädde 1 dl mjölk 1 grönsaksbuljongtärning Mjöl 1 msk pepparrot 2 msk dill Salt o peppar Stek morötter, lök o falukorv. Red mjöl, grädde o mjölk i en egen gryta. Häll i pepparrot, buljong, dill, salt o peppar. Blanda i korvfräset. Servera till potatis Receptet fick jag av Johanna Koij
Pajskal: 3 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk vatten Blanda o tryck ut i en pajform. Förgrädda i 200 grader i 15 min. Fyllning: 400 g pumpakött 1.5 dl socker 3 ägg 1 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 2 dl grädde Dela pumpa o kärna ur. Kör in i ugnen 200 g i 10-15 min. Gröp ur köttet o koja det i lite vatten i några minuter. Mixa o blanda det avsvalnade mixet med grädde, socker, ägg o kryddor. Fyll pajskalet o grädda i 50 min. Servera med glass eller vispgrädde o ev blåbärssylt