MATPRAT

AE´s relation till mat


Mat är en stor del av Annas liv, hon spenderar massor med tid i köket. Ända sen hon var liten har hon mixtrat och trixat med olika ingredienser för att ta reda på vad som funkar och vad som inte passar ihop, till hennes familjs stora förtret.
AE älskar att bjuda andra på mat, och hon vill gärna laga allt från grunden. Anna äter allt utom levergryta. Älskar allt som är vällagat och framför allt hemlagat. Ju renare råvaror desto bättre. Hon gynnar de bönder som finns i närheten och är evigt tacksam för att det finns en jägare i släkten. Anna är mamma och fru och hon älskar att kunna stå flera timmar i köket och laga något gott och smakrikt. Smaker är något som är viktigt för AE då hon nästan alltid tycker att mat man äter ute smakar alldeles för lite. Anna försöker att lägga ner kärlek och kreativitet i matlagningen. Man lär sig av att pröva.


Millans relation till mat:


Millan älskar mat, att laga,bjuda på och att äta. Hon planerar kvällens middag innan hon tagit sista tuggan av lunchen. Hon ogillar inälvsmat och tar ofta inspiration ifrån Orienten. Äter gärna ute på restaurang, lunch buffé vilken lyx! Köket är hjärtat i Millans hem. Camilla arbetar heltid och är ensamstående mamma, en fattig gourmet. Hon älskar gräddiga såser, bakelser och en god bit kött, men det gör inte hennes figur. Målet är att ha en hälsosam kost för henne själv och hennes barn, oftast inspirerad av mattrenden GI. Tiden är Camillas fiende.
Mat ska uppfylla alla sinnen, det ska lukta gott och se gott ut. Man ska kunna höra smaskande barn när det äter. Det ska smaka gott.