söndag 11 september 2011

Nötgryta med champinjoner och rödvin

800 g bitar av nöt (ex högrev)
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
Ca 5 st champinjoner
Ca 3 st skogschampinjoner
3 morötter
Rot eller stjälkselleri
En bit kålrot
1 röd, orange eller gul paprika
Sockerärtor
1 tärning köttbuljong eller fond (kalv ex)
1 dl rödvin
Vatten
Svartpeppar
Ev lite salt

Bryn köttet i smör tillsammans med vitlök. Häll på vin, buljong el fond och vatten tills det täcker. Häll över allt i en gryta med lock och koka 20 min. Stek lök, champinjoner och alla grönsaker (utom sockerärtorna) för sig medans köttet puttrar. Efter 20 min lägg i alltsammans i grytan och koka ytterligare 20 min. Efter 20 min: Lägg i sockerärtor i halvor och koka upp.
servera med ris, klyftpotatis eller kokt potatis. Smaklig måltid//AE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar