onsdag 10 oktober 2012

Laxgratin med koriander och chili


4 pers, ugnsvärme 225 grader

4 bitar lax utan skinn o ben
½ tsk salt
2 dl creme fraiche
1 msk pressad citron
1 msk sambal oelek
2 tsk brun farin
2 dl riven ost

(1 msk pressad citron & 1 msk sambal oelek kan bytas ut mot pressad vitlök o parmesan eller mot pepparrot.)

Tillredning:
Potatismos:
1 kg mjölig potatis
2 msk smör
2.5 dl mjölk
1 knippe koriander, alt persilja eller basilika
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

Mos:
Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Koka mjuk i saltat vatten.
Mosa med elvisp o tillsätt smöret.
Späd med mjölk
Hacka koriander o blanda i moset med salt och peppar.

Lägg laxskivorna i en ugnsform och strö över salt.
Blanda creme fraice, citronsaft, sambal oelek och farinsocker. Bred blandningen över laxen.
Klicka potatismoset runt laxen
Strö ost över lax och mos.
Tillaga mitt i ugnen i 20 min.
Servera med grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar