måndag 26 mars 2012

Kyckling- och majssoppa

4 portioner

1 gul lök1 burk majskorn (300 g)

1 vitlöksklyfta
tsk finhackad chili
2 msk olja
1 tsk socker
2 msk koncentrerad kycklingfond
6 dl vatten
2 dl grädde
2 kycklingfiléer
Salt, cayennepeppar & vitlökspulver
Nachos

Strimla kycklingfiléerna och fräs dem i olja. krydda med salt, cayennepeppar och vitlök
Finhackad den gula löken och fräs den tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan och chilin i en kastrull med olja. Rör ner majskornen och socker. Häll på kycklingfond, vatten och grädde. Öka värmen något och låt småkoka i 5 minuter. Mixa soppan ganska slät i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda i kycklingen.

Servera soppan med nachos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar