Skivad kycklingfilé
En halv röd paprika
En strånk stjälkselleri
2-3 klyftor vitlök
Paprikapulver
Chili (eller sambal oelek)
3 dl grädde
1 dl crème fraîche
1 msk chilisås
Salt
ev lite fond (kyckling eller kantarell)
6-8 grön peppar korn
Stek kycklingen på hög värme så den får färg men inte är genomstekt. Lägg i en ugnsfast form. Fräs vitlök, paprika, selleri, paprikapulver och chili i lite olja. Häll på grädde, crème fraîche och chilisås och låt koka ihop. Salta, och ha ev i lite fond och grönpepparkorn. Häll över kycklingen i formen och in i ugn 225 grader i ca 40 min eller tills kycklingen är genom kokt (vill man korta tiden steker man kycklingen lite mer så att den blir genomkokt tidigare).
Gott att servera till klyftpotatis eller ris.
Detta recept hittade jag på utifrån inspiration från restaurang vildgåsen där jag åt en så god kyckling med paprikasås och blev sugen på att försöka hemma, och det blev nästan lika..//AE
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar