fredag 26 augusti 2011

Kryddiga färsbiffar m potatissallad och raita

Biffar:
500 g nötfärs
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad koriander
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar


Potatissallad:
900 g potatis (kokt)
1 äpple
1/2 gurka
1/2 knippe salladslök

Indisk raita:
1/2 gurka
2.5 dl matyoghurt
1 kruka färsk mynta
1 tsk honung
Salt, svartpeppar
Rivet skal av en citron

Riv gurka, pressa ur vätskan. Blanda ihop m yoghurt, hacka mynta och blanda i. Krydda m salt, peppar, honung och hälften av citronskalet.

Blanda nötfärsen m spiskummin, paprikapulver, koriander, salt o peppar. Forma biffar och stek eller grilla.

Hacka äpple, lök och gurka. Blanda kokt potatis m 3 msk olja, äpple, gurka och lök. Häll i resten av det rivna citronskalet och pressa ner saften av en halv citron. Krydda m salt och peppar

Recept: Linas matkasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar