tisdag 21 december 2010

Magnus franska kola

Foto: Camilla Fridén
400 g mörk choklad (jag använde 50/50 av ljus och mörk blev minst lika gott!
1,5 dl Socker
2 dl Vispgrädde
0,75 dl Honung

1. Vik ihop ett bakplåtspapper till en fyrkantig form med kanter, ca 15x20 cm och sätt på ett värmetåligt fat. Olja in det lätt.

2. Hacka chokladen. Koka upp socker, grädde och honung under omrörning. Tillsätt chokladen och rör tills allt har blandats.

3. Koka tills massan håller för kulprovet: Fyll en kopp med kallt vatten. Häll ner en liten skvätt av smeten. När den lätt kan formas till en kula är kolan klar. Det burkar ta 30–45 minuter beroende på hur vid kastrullen är.

4. Häll ut kolan i pappersformen. Låt den kallna över natten och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar.
pudra gärna med lite flor socker!
MUMS!
Recept: Tasteline.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar