onsdag 23 mars 2011

Etiopisk kycklinggryta

Du behöver:
2 gula lökar
1 hel kyckling (eller styckade bitar, typ filéer, kycklingben, klubbor osv)
5 msk tomatpuré
4 dl vatten

Bereberekryddpasta:
½ tsk torkad ingefära
½ tsk torkad koriander
½ krm kanel
½ tsk curry
2 tsk paprikapulver
1½ tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 tsk olja
1 tsk sambal oelek

Gör så här: fräs löken mjuk i lite olja i en stor gryta (typ gjutjärn), blanda ihop kryddpastan under tiden. Stycka kycklingen om du har en hel. Häll i kryddpastan i löken och låt den fräsa med löken en liten stund.  Tillsätt tomatpuré och vatten. Koka upp och lägg i kycklingbitarna. Lägg på ett lock och låt småputtra i 30-35 min.
(Ett tips är att ha lite extra kryddor, då den annars blir lite smaklös enligt mitt tycke, salta kan man dock alltid göra efteråt)
Servera med ris och sallad.

Recept från Linas matkasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar