fredag 4 mars 2011

Michaelas Räksoppa

Ingredienser (För 6 portioner)

3 rivna morötter
2-3 msk olja
1,5 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g Kavli räkost
2 dl creme frache
Hackad dill (En kruka)
Cayennepeppar
Vegeta (Herbes de Provance funkar också!)
200g skalade räkor (Men jag brukar ha dubbelt)
Ev. maizena eller mjöl för att reda med.

Stek morötterna mjuka i oljan. Häll i vattnet och fiskbuljongtärningarna. Koka i 15 minuter. Rör ner räkosten och creme fraichen försiktigt så att det inte klumpar sig. Koka några min till. Ta grytan från värmen. Lägg i räkorna och rikligt med hackad dill. Smaksätt med cayanne peppar och vegeta (eller Herbes de provance). Vill man ha soppan krämigare kan man reda av med lite maizena eller mjöl. 


Tack Michaela för detta kanon recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar