Du behöver:
1 burk kokade svarta bönor
1 dl kokade linser
en gul lök
4 klyftor vitlök
1 ägg
lite ströbröd ( 1/4 dl ca)
en liten skvätt grädde
salt, peppar
Jag hade även i ca 100 gram köttfärs, detta för att jag inbillar mig att det blir lättare att få biffarna att hålla ihop, men det kan man skippa om man vill ha de helt vegetariska.
Gör så här: Mixa de kokade bönorna och linserna, riv ner löken och pressa i vitlök. Blanda i ägget, ströbrödet, grädden och kryddorna. Blanda alltsammans tills du får en jämn smet. Forma biffar och stek tills de är klara, ca 4 minuter på varje sida på medelhög värme.
Till detta gjorde jag en bulgur sallad med fetaost och melon, och en kall sås på gräddfil, salt och salladskrydda (grekisk).
Smaklig måltid//AE
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar