måndag 17 januari 2011

Rotmos

Du behöver:
3-4 potatisar
3-4 morötter
1 liten kålrot
2-3 palsternackor
15-25 gram smör
mjölk (ju fetare desto godare)
en liten skvätt grädde
salt
peppar
riven muskotnöt

Gör så här: Koka alla rotsakerna. Tänk på att de har olika koktid, ett tips är att koka potatis och palsternacka (ca 20 min) tillsammans och morötter och kålrot (ca 30 min) tillsammans (eller göra mindre bitar av morötterna och kålroten). Pressa sedan rotsakerna i en potatispress ner i en skål. Vispa med elvisp tillsammans med en liten klick smör. Häll sedan i mjölk tills du nästan har fått rätt konsistens och vispa. Vispa i en klick grädde för ett "fluffigt" resultat. Salta och peppra. Riven muskot är kanongott i rotmos..Smaklig måltid //AE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar