1 fin riven gul lök
1 paprika, hackad i små fyrkanter
1 näve skalade räkor
1 burk krossade tomater
ca 2 dl matlagnings grädde
2 dl vitt vin
1 L fiskbuljong
1 paket saffran
ca 400 g fiskfiléer
paprikapulver, curry, basilika o 2 nypor chilipulver, salt o peppar
Pricken över i:et är vitlöksmajonnäsen:
1 dl majonäs, 2 klyftor vitlök (pressade), lite citronsaft, salt o vit peppar
Gör så här:
1. Börja med vitlöksmajonnäsen. Smaksätt majonnäsen med pressad vitlök, salt, cayennepeppar och citronsaft. Häll upp i en liten skål.
2. Fiskgryta: Tina räkorna och skala. Rensa och skär paprikorna i tärningar. Skala och fräs den hackade löken i matolja utan att den tar färg. Tillsätt paprikatärningar och kryddor.
3. Slå på vitt vin, krossade tomater och fiskbuljong. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken (skuren ca 1 cm kuber), Slå på grädde. Låt sjuda ett par minuter. Tillsätt räkorna strax innan serveringen. Servera med vitlöksmajonnäs och garnera med färska dillkvistar.
2. Fiskgryta: Tina räkorna och skala. Rensa och skär paprikorna i tärningar. Skala och fräs den hackade löken i matolja utan att den tar färg. Tillsätt paprikatärningar och kryddor.
3. Slå på vitt vin, krossade tomater och fiskbuljong. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken (skuren ca 1 cm kuber), Slå på grädde. Låt sjuda ett par minuter. Tillsätt räkorna strax innan serveringen. Servera med vitlöksmajonnäs och garnera med färska dillkvistar.
Tack Tasetline.se för inspirationen! // Millan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar