måndag 31 januari 2011

Kålpudding

Du behöver: 4-500 gram köttfärs
Vitkål
Lök
Salt
Peppar
Honung eller sirap

Sås: smör
Mjöl
Grädde
En tärning köttbuljong
Lite lingonsylt

Blanda köttfärs med kallt vatten tills den är väldigt blöt. Salta och peppra
Riv vitkålen och stek i lite smör, ringla över honung eller sirap. Stek löken mjuk
Blanda den stekta löken, vitkålen och köttfärs blandningen i en ugnsfast form. Kör i ugnen i 200 grader i ca 45 min.

Gör under tiden i ordning såsen: smält smör, vispa i en msk mjöl och häll i grädde, vispa hela tiden. Koka upp under omrörning och häll i buljongtärningen. Puttra tills buljongen löst sig och häll i lite lingonsylt. Häll på såsen på kålpuddingen de sista 15 minuterna och låt det koka ihop sig ordentligt. Servera med potatis, råkost och lingonsylt //AE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar