måndag 3 januari 2011

Rotsakskaka/gratäng

Du behöver:

Riven potatis, morot och palsternacka.
Gul lök
Vitlök
salt
Vispgrädde
Riven ost, helst Västerbotten men det funkar med annat smakrik ost oxå

Gör så här:
Varva rivna potatisar, morötter och palsternackor och fyll ca en halv form.
Strö över hackad lök, några klyftor vitlök (så mycket som man själv vill ha, jag tycker om mycket vitlök) och ett tunt lager med riven ost. Salta generöst.
Fyll upp formen med rotsakerna. Häll på grädde (riktig vispgrädde ska det vara för att få fyllig smak) Toppa med ett lager riven ost och in i ugnen på 225 grader i ca 40-50 minuter. När det bubblar "neråt" är det klart.

Servera till kött, kyckling, grönsaksbiffar eller vad man nu är sugen på. //Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar