Laxen kryddas med salt och vitpeppar
och ungsbakas i 225 grader ca 25-30 min beroende på hur tjock den är.
Kolla mot slutet med en gaffel i tjockaste delen om den börjar bli klar.
Får absolut inte stå för länge så den blir torr och trist.
Pesto görs i mixer eller med mixerstav. I en skål lägg blad från två krukor basilika, 2-3 msk solrosfrö, 2-3 dl nyriven parmesanost och droppa ner allteftersom 1 1/2 - 2 dl rapsolja samtidigt som du kör mixern.
Koka rödbetorna till salladen. När de är mjuka efter 45-60 min skala dem och skär i klyftor och bitar.
Hacka rödlök, skölj ruccola, tärna fetaost, rosta 1 dl pumafrön el solrosfrön i torr panna.
Blanda alltsammans på ett stort fat och häll på en dressing av balsamvinäger och olivolja. Krydda med lite flingsalt. Smaklig måltid!
Recepttips från Christina Sveder
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar