måndag 10 januari 2011

Ugnsbakad lax med pesto och sallad på rödbetor

Laxen kryddas med salt och vitpeppar 

och ungsbakas i 225 grader ca 25-30 min beroende på hur tjock den är. 

Kolla mot slutet med en gaffel i tjockaste delen om den börjar bli klar. 

Får absolut inte stå för länge så den blir torr och trist. 

Pesto görs i mixer eller med mixerstav. I en skål lägg blad från två krukor basilika, 2-3 msk solrosfrö, 2-3 dl nyriven parmesanost och droppa ner allteftersom 1 1/2 - 2 dl rapsolja samtidigt som du kör mixern. 

Koka rödbetorna till salladen. När de är mjuka efter 45-60 min skala dem och skär i klyftor och bitar. 

Hacka rödlök, skölj ruccola, tärna fetaost, rosta 1 dl pumafrön el solrosfrön i torr panna. 

Blanda alltsammans på ett stort fat och häll på en dressing av balsamvinäger och olivolja. Krydda med lite flingsalt. Smaklig måltid!


Recepttips från Christina Sveder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar